Thuisverpleging aan zee, wij zorgen voor U

  • Nieuwpoortsesteenweg 224, 8400 Oostende

  • Bel ons: +32 475 62 64 71

Verpleegkundige zorgen

Hygiëne en toilet

Algemene zorgen

Naast de nodige hulp bij uw dagelijks toilet (wassen en aankleden), zorgen wij ook voor: inspuitingen, lavementen, medicatie klaarzetten, compressie therapie,...

 

 

 

 

 

 

 

Diabetes

Diabetes

Niet zomaar een spuitje geven

Als diabetespatiënt bent u voortdurend op uw hoede. Elke dag een insulinespuit is meer dan zomaar een spuitje geven. Er komt veel meer bij kijken: aandacht hebben voor voeding, voldoende lichaamsbeweging, preventie van acute en chronische complicaties,... allerlei zaken waar u steeds aan denkt. De referentieverpleegkundigen diabetes zijn continu op zoek naar middelen om het u als diabetespatiënten makkelijker te maken. Zo stellen zij werkmiddelen op om de verpleegkundigen te helpen bij het geven van educaties.

 

Palliatieve zorg

Palliatieve zorg

Comfort primeert

Mensen verkiezen om te sterven waar ze geleefd hebben, in hun vertrouwde omgeving, met familie en vrienden. De belangrijkste taak van de verpleegkundige voor een palliatieve patiënt is het creëren van het fysisch en psychosociaal comfort van de patiënt. Uiteraard spelen lichamelijke verzorging en pijnbestrijding hierin een grote rol. Door onze deskundigheid en frequente aanwezigheid aan het ziekbed hebben wij een voortdurende signaalfunctie. Pijn en andere symptomen kunnen zo goed geobserveerd en gerapporteerd worden aan andere disciplines zoals uw huisarts, oncoloog, ... . Op die manier kan de huisarts indien nodig de behandeling bijsturen.

 

 

 

 

 

Stoma- en incontinentiezorg

Stoma- en incontinentiezorg

Aanvaardbare levenskwaliteit

De dag waarop een stoma aangelegd wordt, betekent een keerpunt in het leven van iedere stomapatiënt. Het continent zijn, dat als één van de meest fundamentele lichaamsfuncties beschouwd wordt, is plots verdwenen. Thuisverpleegkundigen zoeken op dat cruciale moment samen met u naar een aanvaardbare levenskwaliteit. Hierbij staat de deskundigheid en kennis van het stomamateriaal centraal. De referentieverpleegkundigen stoma en incontinentie volgen jaarlijks vormingen zodat zij hun expertise en kennis kunnen meegeven aan hun collega verpleegkundigen. Kennis over de types incontinentie, de oorzaken, de behandeling,... zijn items die op de maandelijkse patiëntenbespreking aan bod komen. Bovendien willen de thuisverpleegkundigen samen met u dit onderwerp bespreekbaar maken. Een thuisverpleegkundige kan door het signaleren en het aanpakken van ongewild urine- en ontlastingsverlies het probleem verminderen of verhelpen. U kunt op elk moment informatie vragen over stoma en incontinentie aan uw thuisverpleegkundige of referentieverpleegkundige stoma en incontinentie.

Wondzorg

Wondzorg

Steeds complexere wondzorg

De jongste jaren is er ook in de thuiszorg een steeds complexere wondzorg aanwezig. De thuisverpleegkundige wordt geconfronteerd met een groot gamma aan wondverzorgingen zoals oncologische wondzorg, diabetische voet, brandwonden,... Precies daarom is op het vlak van wondzorg een professionele en kwaliteitsvolle zorg een absolute must. Heel wat thuisverpleegkundigen hebben kennis van de nieuwe wondverbanden en wondzorgmodellen en kunnen deze op een deskundige wijze toepassen. In deze zorgverlening worden zij gesteund door de referentieverpleegkundige wondzorg. Op die manier kunnen zij u de beste zorgen toedienen. Indien u een wonde heeft in gelijk welke graad of vorm dan kunnen zij u alvast de beste verpleegkundige zorgen garanderen.

Oncologische zorg

Oncologische zorg

Aangepast zorg

Onze verpleegkundigen zijn opgeleid om patiënten met kanker te verzorgen en te begeleiden. Chemopomp afkoppelen, een poortkatheter spoelen, oncologische wonden verzorgen kunnen thuis gebeuren. Ook met je vragen en bezorgdheden kun je bij ons terecht. Zo moet je minder vaak naar het ziekenhuis wat je comfort en onafhankelijkheid aanzienlijk verhoogt. In de oncologische zorgen worden de verpleegkundigen ondersteund door de oncologische referentieverpleegkundige. De behandelingen in de oncologische zorg veranderen voortdurend, de referent oncologie zorgt via maandelijkse bijscholingen dat alle verpleegkundigen op de hoogte zijn van de recentste ontwikkelingen.

 

 

Nutritie/voeding

Nutritie - voeding

Een vak apart

Bij nutritie in de thuisverpleging denken wij voornamelijk aan sonde voeding en (Totale) Parenterale Voeding (TPN). Als je niet kunt, mag of wil eten maar wel een goed werkende spijsvertering hebt, kun je in aanmerking komen voor sondevoeding. Deze kan via een maagsonde, via neus of rechtstreeks door de buikwand in de maag worden toegediend. Parenterale voeding (TPN) is voeding via de bloedbaan dmv een centraal veneuze toegangsweg. Wanneer eten niet meer mogelijk of ontoereikend is en je een slechts spijsvertering hebt, kan je arts dit voorschrijven. Onze thuisverpleegkundigen helpen je hiermee en worden ondersteund door de referentievepleegkundige nutritie.

Bloedafname

Bloedafname

Ook voor uw bloedafname kan u bij ons terecht. Na telefonische afspraak komen wij op het afgesproken uur bij u langs. Wat hebben wij hiervoor nodig: een vignet van uw mutualiteit EN een aanvraagformulier van uw arts. Uw arts krijgt automatisch de bloedresultaten via post toegestuurd.
Tevens kan uw arts uw resultaten online opvragen via: www.cri.be. Uw resultaten zijn online (afhankelijk van de gevraagde onderzoeken) de dag van de afname beschikbaar.